wtorek, 14 października 2014

Bloczek czekoladowy

Panie i Panowie przedstawiam wam dzisiaj super słodkie i pyszniutkie ciasto bloczek czekoladowy czyli coś bardziej kalorycznego niż czekolada.
Jednak warto się skusić i jeść, jeść i jeść mniam.

Przepis: 
250g. masła lub Kasia
500 g mleka w proszku
pół szklanki wody
1,5 szklanki cukru :D
6 łyżek kakao
240 g herbatników
Można dodać orzechy, rodzynki lub migdały

Więc jak już mamy przepis pora na przygotowanie.
Weź rondelek włóż masło i wlej wodę. Poczekaj aż masło się rozpuści i dodaj cukier mieszaj przez chwile dodaj kakao (to już jest pyszne) jak kakao się rozpuści wsyp tam mleko w proszku możesz wymieszać to łyżką ale szybciej będzie mikserem no i bez grudek. gdy mamy już tę masę gotową dodajemy pokruszone herbatniki i co tam chcecie  i mieszamy tym razem łyżką. Masa powinna być gęsta i trudna do wymieszania. Weź blachę keksówkę , wyłóż blachę papierem do pieczenia i wyjmij na niego masę, ubij ją łyżką lub dłonią. I nie, jeszcze nie jedz trzeba blachę z niezjedzonym jeszcze ciastem wstawić na dwie godziny do lodówki. Teraz już możesz jeść no chyba że jesteś na diecie to możesz zjeść dekorację.


Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz